Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας - Σχολή Καραβάνα
8938
post-template-default,single,single-post,postid-8938,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

12:57 03 Μαρτίου in Uncategorized, Δημοτικό, Σχολή Γονέων
0

Οι μαθητές της Δ’ τάξης επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο», το οποίο σχεδιάστηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το συναρπαστικό ταξίδι μας στο αρχαίο θέατρο ξεκίνησε από τα πρώτα αυτοσχέδια θεάματα, τη γέννηση του αρχαίου δράματος στην Αθήνα και έφτασε μέχρι και την αναβίωσή του σήμερα. Με τη χρήση της τεχνολογίας μέσα από την προβολή videο και διαδραστικών εφαρμογών. διανύσαμε μια διαδρομή που συνδύασε πληροφόρηση και ψυχαγωγία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από αρχαιολόγους του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Δ/νσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα:  την κ. Ανδρομάχη Κατσελάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος και τους αρχαιολόγους Κρινάνθη Δεληγιάννη και Νικήτα Γεωργιόπουλο.