“Το Σχολείο των Ονείρων μας”
1715
page-template-default,page,page-id-1715,page-child,parent-pageid-921,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

“Το Σχολείο των Ονείρων μας”

«Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας, για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο…»  Ευγένιος Τριβιζάς

 

Οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων πήραν μέρος στον 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:”ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ” που διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέκτησαν τη 2η θέση!

Το θέμα αποτέλεσε πρόκληση και ταυτόχρονα πρόσκληση για τη συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό. «Ταξιδεύοντας στο σχολείο των ονείρων μας με τα χρώματα του ουρανού» ήταν ο τίτλος του project με το οποίο διαγωνίστηκαν.

Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, έχοντας ως κοινό άξονα των δραστηριοτήτων τους το Ουράνιο τόξο και τον συμβολισμό των χρωμάτων, ως πηγή αναζήτησης αξιών και ιδανικών.

Οι μαθητές έφτιαξαν το δικό τους κόμικς, συνέγραψαν ένα παραμύθι, μελοποίησαν το τραγούδι που οι ίδιοι συνέθεσαν και ζωντάνεψαν μουσικοκινητικά τα όνειρά τους για το ιδανικό σχολείο. Έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το πώς φαντάζονται το σχολείο των ονείρων τους. Ένα σχολείο γεμάτο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, όπου θα υπάρχουν αξίες όπως η φιλία, η αγάπη, η συνεργασία και η ομαδικότητα. Γιατί όταν κάτι το θέλουμε πολύ και παλεύουμε γι’ αυτό, γίνεται οπωσδήποτε αληθινό.  Οι εργασίες των μαθητών υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό μέσω του διαδικτυακού τόπου.

Οι εργασίες των μαθητών παρουσιάστηκαν μέσα από τρία βίντεο.