Από τη μέλισσα στο μέλι
5131
page-template-default,page,page-id-5131,page-child,parent-pageid-921,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Από τη μέλισσα στο μέλι

Στη Σχολή Καραβάνα, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια της επιστημονικής σκέψης και στην ενεργό συμμετοχή των μικρών μαθητών μας στην κριτική επεξεργασία των πληροφοριών και στην αναδόμηση της γνώσης.

Από τη “μέλισσα στο μέλι” ήταν το θέμα που διαπραγματευθήκαμε τη φετινή χρονιά.

Δημιουργήσαμε ένα μαθησιακό περιβάλλον που ενεργοποίησε την κριτική σκέψη και τις προηγούμενες εμπειρίες των παιδιών και προχωρήσαμε σε παρατηρήσεις, επισκέψεις, συλλογή πληροφοριών κ.α.

Στα πλαίσια της δράσης μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο μας του μελισσοκόμου κου Άκη Καμπίσιου, ο οποίος μας ταξίδεψε στην μαγική κοινωνία της μέλισσας.

Επίσης, επισκεφτήκαμε το μελισσοκομικό τμήμα της Αβερώφειου Γεωργικής σχολής όπου ο καθηγητής κος Κωνσταντίνος Ζαμπάκας μας έδειξε τη ζωή της μέλισσας μέσα από μια γυάλινη κυψέλη, καθώς και το κηροπλαστείο του κου Κουτσιάνη που παρακολουθήσαμε τη διαδικασία παρασκευής λαμπάδων και διακοσμητικών κεριών από καθαρό κερί μέλισσας.

Τέλος, παρουσιάστηκε δράση στον χώρο του σχολείου μας από τους μαθητές του νηπιαγωγείου, καθώς και έκθεση μελισσοκομικών προϊόντων.

Μαγειρέψαμε μελολιχουδιές με τη βοήθεια της κας Μαρίας Πατσιά foodbloger του tastyday.gr και όλοι μαζί κλείσαμε αυτή την ευχάριστη δράση, δοκιμάζοντας γεύσεις με βάση το μέλι.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν τα δωράκια που πήραν φεύγοντας τα παιδιά: ένα βαζάκι κεραλοιφή, μέλι, πουγκί μέλισσας με δημητριακά και υπέροχες κατασκευές.