Επιλογή Σχολείου
35
page-template-default,page,page-id-35,page-child,parent-pageid-29,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Επιλογή Σχολείου

Choose-a-SchoolΣυχνά κατά την επιλογή σχολείου, σημαντικό ρόλο παίζει η άποψη γνωστών και φίλων. Όλοι μας, στην αναζήτηση του καλύτερου ζητάμε τη γνώμη των κοντινών μας ανθρώπων. Έτσι, όταν έρχεται η ώρα που τα παιδιά μας πρέπει να φοιτήσουν στο σχολείο, η ανησυχία που διακατέχει όλους τους γονείς στην επιλογή σχολείου, τους οδηγεί στην αναζήτηση απαντήσεων, συμβουλών και καθοδήγησης. «Που να στείλω το παιδί μου;», «Ποιο είναι το καλύτερο σχολείο;», «Εσείς που το στέλνετε;». Τέτοιου είδους ερωτήσεις γίνονται συνέχεια από γονείς προβληματισμένους ως προς την επιλογή σχολείου. Δυστυχώς, οι ερωτήσεις αυτού του είδους γίνονται συνήθως προς μη ειδικούς. Έτσι, οι απαντήσεις που παίρνουμε δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη προσωπική άποψη και γνώμη του ατόμου που ρωτάμε. 

Η προσωπική άποψη μπορεί να είναι επιθυμητή ως ένα σημείο, ωστόσο απέχει πολύ από την επιστημονική γνώση ή την άποψη ενός ειδικού.

Η επιλογή σχολείου είναι η πιο σοβαρή επιλογή που θα κάνετε για την ζωή του παιδιού σας. Αξίζει να δώσετε όλη σας την προσοχή και να ερευνήσετε διεξοδικά όλες τις επιλογές που υπάρχουν. Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο και η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε, είναι να τους παρέχετε την καλύτερη δυνατή παιδεία.

Πρέπει λοιπόν, να ζητάμε την άποψη των ειδικών. Ανθρώπων που ασχολούνται με την εκπαίδευση σοβαρά και γνωρίζουν τις απαιτήσεις των καιρών αλλά και τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρεί οποιοδήποτε σχολείο.

Αν θέλετε να ρωτήσετε κάποιον, αν ψάχνετε βοήθεια στην επιλογή σχολείου, οι μόνοι που πρέπει να ρωτήσετε είναι:
Ψυχολόγοι –και μάλιστα με ειδίκευση στα παιδιά- και
Εκπαιδευτικοί με εμπειρία και γνώση σε παιδαγωγικά ζητήματα.

Στη συνέχεια η προσωπική επαφή με τους υπεύθυνους και η λεπτομερής ενημέρωση είναι δική σας υποχρέωση ώστε η επιλογή σχολείου να είναι δική σας επιλογή και όχι κάποιου τρίτου.

Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα ιδιωτικά σχολεία της πόλης μας. Διαφορές στη φιλοσοφία, στις αρχές, στο πρόγραμμα σπουδών, στις εκπαιδευτικές μεθόδους αλλά και στο σύστημα διαπαιδαγώγησης των μαθητών που εφαρμόζει το κάθε σχολείο.

Προκειμένου λοιπόν να αποφασίσει κανείς ανάμεσα στα ιδιωτικά σχολεία της πόλης μας πρέπει καταρχήν να ενημερωθεί λεπτομερώς και σε βάθος για τα παραπάνω, προσπαθώντας να δει την ουσία πέρα από την επιφάνεια. Να αποκτήσει ο ίδιος άποψη με βάση τα δικά του κριτήρια.

Η Σχολή Καραβάνα είναι  ένας εκπαιδευτικός οργανισμός  με εμπειρία 40 χρόνων και σύγχρονη εκπαιδευτική και παιδαγωγική αντίληψη. Βασικές αρχές της φιλοσοφίας της  είναι αυτές που αναγράφονται στο λογότυπο: «Ελληνική Παιδεία και Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση».

Γιατί ξεχωρίζουμε από τα άλλα ιδιωτικά σχολεία:

  • Για τη φιλοσοφία μας
  • Για τις βασικές αρχές μας
  • Για τις παιδαγωγικές μεθόδους (το πώς)

 

Δηλαδή, στη Σχολή Καραβάνα:

  • Σεβόμαστε την προσωπικότητα του κάθε μαθητή και ασχολούμαστε με τον κάθε μαθητή χωριστά, φροντίζοντας για τις ανάγκες του και ενισχύοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες και τα ταλέντα του, από την πρώτη στιγμή που έρχεται στα χέρια μας μέχρι την αποφοίτησή του. Θέλουμε τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή και ευτυχισμένα στο χώρο του σχολείου.
  • Επιθυμούμε να τους μαθαίνουμε να δουλεύουν εντατικά, γιατί οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, αγαπώντας το σχολείο και τη μάθηση. Καλλιεργούμε τον υγιή ανταγωνισμό μέσα σ’ ένα κλίμα αλληλεγγύης και συνεργασίας.
  • Διαφέρουμε στη μέθοδο που εφαρμόζουμε για να το πετύχουμε: Να εμφυσήσουμε στα παιδιά την αγάπη για το σχολείο και για τη μάθηση. Αντίθετα ο εξαναγκασμός, η καταπίεση και ο εκφοβισμός οδηγούν στο φόβο της αποτυχίας, στη χαμηλή αυτοεκτίμηση.
  • Εκπαιδεύουμε αλλά και διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ισχυρές προσωπικότητες που θα εξελιχθούν σε ευτυχισμένους και επιτυχημένους ενήλικες. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο.

Στη Σχολή Καραβάνα θέλουμε άριστους μαθητές αλλά και επιτυχημένους και ευτυχισμένους ενήλικες.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής τους παιδιού είναι τα πιο καθοριστικά όχι μόνο για τη σωματική ανάπτυξη αλλά κυρίως για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, την καλλιέργεια του λόγου, τη διαμόρφωση της αυτοεικόνας και την ομαλή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό στα χρόνια αυτά να βρίσκεται το παιδί σ’ ένα προσεκτικά επιλεγμένο περιβάλλον που θα του εξασφαλίσει την ασφάλεια και θα του παρέχει οργανωμένα ερεθίσματα και κατάλληλες δραστηριότητες ώστε να αναπτύξει στο έπακρο τις ικανότητές του και να αποκτήσει τις δεξιότητες που του είναι απαραίτητες στην ενήλικη ζωή του. Σε αυτά τα πρώτα χρόνια το παιδί θα αγαπήσει το σχολείο και τη μάθηση, θα μάθει να δουλεύει εντατικά και θα διαμορφώσει την προσωπικότητά του.

Όταν επιλέγετε σχολείο επιλέγετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Επιλέγετε το χώρο στον οποίο θα ζήσει το παιδί σας τα πιο τρυφερά του χρόνια, επιλέγετε τους ανθρώπους που θα το φροντίσουν, θα το επαινέσουν, θα το επιπλήξουν, θα το διαπαιδαγωγήσουν, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και της στάσης του απέναντι στο σήμερα. Τέλος επιλέγεται το μοντέλο και τη φιλοσοφία που θα το συντροφεύει και που θα πρέπει να ταιριάζει με τη δική σας.

Άλλωστε αν κάτι έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια είναι πως η πραγματική επένδυση, αυτή  που είναι σίγουρη και αποδίδει, είναι η επένδυση στην εκπαίδευση και στη μόρφωση των παιδιών.