Σχολή Καραβάνα | Η Συμμετοχή των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία
2095
page-template-default,page,page-id-2095,page-child,parent-pageid-154,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Η Συμμετοχή των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία

Η Σχολή Καραβάνα, αναγνωρίζοντας τον σύνθετο και δύσκολο ρόλο του γονέα, διοργανώνει και φέτος Σχολές Γονέων προσφέροντας γνώσεις και ευκαιρίες προβληματισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς ενημερώθηκαν από τον σχολικό σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτηρίου Απόστολο σχετικά με το θέμα της «Συμμετοχής των γονιών στην εκπαιδευτική διαδικασία».  Ένα σχολείο που κάνει τους γονείς να νιώθουν ευπρόσδεκτοι αυξάνει την πιθανότητα να έχει περισσότερους και ενεργητικότερους επισκέπτες. Ωστόσο, η αναγνώριση των ορίων και των ρόλων θα έχει ως αποτέλεσμα, οι μεν εκπαιδευτικοί να μη νιώθουν ότι απειλείται η επαγγελματική τους επάρκεια, οι δε γονείς να μη νιώθουν αδύναμοι μπροστά στον εκπαιδευτικό, αλλά να αξιοποιούν αυτή την επάρκεια για το καλό του παιδιού. Στη συνέχεια, ο κ. Σωτηρίου αναφέρθηκε στο θέμα των κατ΄ οίκων εργασιών, επισημαίνοντας πως σχετικές έρευνες καταδεικνύουν ότι οι θετικές επιπτώσεις της κατ’ οίκον εργασίας περιορίζονται όταν συγκριθούν με τη μικρή κατ’ οίκον εργασία που συνοδεύεται με ενδοσχολική επιτηρούμενη μελέτη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA