Μια πρωτότυπη διασκευή, προσαρμοσμένη στα δεδομένα του σήμερα, του έργου του Αριστοφάνη «Όρνιθες» παρουσίασαν οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού. Πρόκειται για την ιστορία του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, δυο Αθηναίων που αγανακτισμένοι από τη ζωή τους στην Αθήνα, αποφασίζουν να πάνε να βρούνε τον τσαλαπετεινό για να εκπληρώσουν το όνειρο που έχει στη ζωή του κάθε άνθρωπος: την ανεύρεση της ιδανικής πολιτείας και του καλύτερου τρόπου ζωής.
Μέσα από τη μέθοδο του εκπαιδευτικού δράματος, και συγκεκριμένα της κωμωδίας, δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία να κατανοήσουν τον πραγματικό κόσμο, να κοινωνήσουν το λόγο του Αριστοφάνη και να ανακαλύψουν τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων των έργων του μεγάλου ποιητή.
Η παράσταση ανέβηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές διάβασαν και μελέτησαν το βιβλίο «Πέτρινα καθίσματα» του Μ. Κοντολέων, περιηγήθηκαν στο χώρο του αρχαίου δράματος, μελέτησαν τους αρχαίους τραγικούς ποιητές και τα έργα αυτών και ερεύνησαν τα σπουδαιότερα αρχαία ελληνικά θέατρα. Τέλος, κατανόησαν τη συμβολή της διδασκαλίας του αρχαίου δράματος στην πνευματική εξύψωση τόσο των ίδιων των μαθητών όσο και των θεατών.