Ξενάγηση σε σημαντικά μνημεία της πόλης μας - Σχολή Καραβάνα
10316
post-template-default,single,single-post,postid-10316,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

Ξενάγηση σε σημαντικά μνημεία της πόλης μας

14:21 05 Φεβρουαρίου in Uncategorized, Γυμνάσιο, Σχολή Γονέων
0

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και  Β’  τάξης του Γυμνασίου μας ξεναγήθηκαν σε σημαντικά μνημεία στο κέντρο της πόλης μας.

Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το Α’ αρχαίο θέατρο της πόλης μας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της αρχαιότητας.Έμαθαν σημαντικές πληροφορίες γι’ αυτό και χάρηκαν ιδιαίτερα όταν κάθισαν στα μαρμάρινα εδώλια του θεάτρου και ένιωσαν για λίγο όπως οι θεατές της αρχαίας Λάρισας!

Επόμενη στάση ήταν το Φρούριο, η ακρόπολη της αρχαίας Λάρισας. Εκεί στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το Μπεζεστένι, το σημαντικότερο οθωμανικό μνημείο της περιοχής, όπου βρισκόταν η σκεπαστή αγορά εκείνης της εποχής. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και μέσα από ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό παιχνίδι εντόπισαν και διέκριναν τα βασικά μέρη του μνημείου .

Τέλος η ξενάγηση στον λόφο του Φρουρίου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία του ναού και απόλαυσαν την υπέροχη εικόνα που απλωνόταν μπροστά τους, καθώς ο ναός  έχει θέα προς το πάρκο του Αλκαζάρ και τον Πηνειό ποταμό.