Σχολή Καραβάνα | Εκπαιδευτική Ρομποτική
988
post-template-default,single,single-post,postid-988,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Εκπαιδευτική Ρομποτική

13:48 13 Οκτώβριος in Uncategorized
0 Comments

Οι μαθητές της Σχολής Καραβάνα, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, ενημερώθηκαν σχετικά με την «Εκπαιδευτική Ρομποτική», από τον κ. Γιάννη Μπαρά, εκπρόσωπο της Εταιρείας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRΟ.

Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί μια καινοτόμα μαθησιακή μεθοδολογία η οποία συνδυάζει στοιχεία βασικών επιστημών (φυσική, μηχανολογία), νέων τεχνολογιών πληροφορικής (ανάπτυξη λογισμικού, τεχνητή νοημοσύνη) και μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Από παιδαγωγική πλευρά, εντάσσεται στο πλαίσιο τουκατασκευαστικού εποικοδομισμού (constructionism). Αντικείμενο της «Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» αποτελεί η ανάπτυξη εφαρμογών στην προετοιμασία των παιδιών για τις νέες τεχνολογίες.

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, προκρίθηκε ο μαθητής της Στ΄ τάξης Καραπιδάκης Γιώργος, ο οποίος  θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Ολυμπιακή πόλη Σότσι της Ρωσίας τον Νοέμβριο.

Οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου τον συγχαίρουν και του εύχονται καλή επιτυχία.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.