Επίσκεψη στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας - Σχολή Καραβάνα
8457
post-template-default,single,single-post,postid-8457,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

Επίσκεψη στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας

10:43 29 Νοεμβρίου in Uncategorized, Δημοτικό, Σχολή Γονέων
1

Μία εντυπωσιακή ξενάγηση στο χώρο ιστορικών εκθεμάτων του Αρχηγείου της Τακτικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε στους μαθητές της Ε’ Δημοτικού κατά την επίσκεψή τους στο χώρο αυτό. Με την είσοδό μας στο μουσείο αντικρίσαμε μια τεράστια αίθουσα, η οποία παλαιότερα ανήκε στο πεζικό του ελληνικού στρατού και η οποία αργότερα παραχωρήθηκε στην Αεροπορία. Η ξενάγησή μας από την υπεύθυνη του χώρου, κυρία Αργυροπούλου Χρυσάνθη, ξεκίνησε με την περιγραφή της ειδικής στολής πτήσης των ιπταμένων, με τους μηχανισμούς εκτίναξης και με τα καθίσματα εγκατάλειψης του μαχητικού αεροσκάφους. Στη συνέχεια, αυτό που φυσικά προσέλκυσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας ήταν οι εξομοιωτές και ο μοντελισμός αεροσκαφών καθώς και τα οπλικά τους συστήματα, τα οποία αφορούν πυροβόλα και πυραύλους.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μπουν στη θέση πιλότου (κόκπιτ) κάποιων αεροσκαφών και να φωτογραφηθούν με μεγάλη χαρά, ενώ ακολούθησε η συμμετοχή τους σε προσομοίωση VR (Virtual Reality), όπου βίωσαν σε εικονική πραγματικότητα να πετούν και να πιλοτάρουν πολεμικό αεροσκάφος. Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε σε χώρο αφιερωμένο στους πεσόντες Αεροπόρους της Τακτικής Αεροπορίας, στον οποίο νιώσαμε το αίσθημα της υπερηφάνειας αλλά και του χρέους να φανούμε αντάξιοι όσων μας κληροδότησαν άνθρωποι που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα μας φυλάγοντας πάντα σθεναρά Θερμοπύλες.