Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Real Life Stories” - Σχολή Καραβάνα
8442
post-template-default,single,single-post,postid-8442,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Real Life Stories”

10:14 24 Νοεμβρίου in Uncategorized, Δημοτικό, Σχολή Γονέων
0

Οι μαθητές της Δ τάξης παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο, «Real Life Stories» στο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας στην Ελλάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Χαμόγελου του Παιδιού στο πλαίσιο των δράσεών του για την ενημέρωση παιδιών και εκπαιδευτικών σχετικά με θέματα που τους απασχολούν, όπως η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, το cyber bullying, ο σχολικός εκφοβισμός, η κακοποίηση, και άλλα.

Το πρόγραμμα αφορά ιστορίες που βασίζονται στο μοντέλο και τις αρχές της «Βιβλιοθεραπείας». Η ψυχολόγος του Χαμόγελου κ. Ανθή Παΐλα αφηγήθηκε διαδραστικά μια δομημένη, κατασκευασμένη ιστορία η οποία επέτρεψε στους μαθητές να εισέλθουν νοητικά σε ένα ασφαλές περιβάλλον πειραματισμού γύρω από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η ιστορία που τους αφηγήθηκε αφορούσε κατάσταση ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Στόχοι του προγράμματος ήταν οι μαθητές να αναγνωρίζουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, να μπορούν να προστατεύονται άμεσα σε κρούσματα κακοποίησης και εκφοβισμού, να είναι σε θέση να αντιληφθούν τον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού που βιώνει βία, να αναγνωρίζουν τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας.