Οι Διαγωνισμοί της ΣΤ’ Δημοτικού - Σχολή Καραβάνα
6338
post-template-default,single,single-post,postid-6338,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

Οι Διαγωνισμοί της ΣΤ’ Δημοτικού

09:55 07 Ιουνίου in Uncategorized, Δημοτικό, Σχολή Γονέων
0

Οι μαθητές της Έκτης τάξης του Δημοτικού μας σχολείου για μια ακόμη χρονιά συμμετείχαν με πολύ μεγάλη επιτυχία σε πανελλήνιους αλλά και ευρύτερους διαγωνισμούς. Στόχος της συμμετοχής στους διαγωνισμούς αυτούς αποτέλεσε η ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας των μαθητών, της δημιουργικότητας αλλά και της κριτικής τους σκέψης.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συμμετοχή των παιδιών της Έκτης τάξης:

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Χαρισμάθεια» του οποίου η Α΄φάση έλαβε χώρα στις 6 Μαρτίου και η Β΄ φάση στις 22 Μαΐου.  Η «Χαρισμάθεια» είναι ένας οργανισμός που μεριμνά για την αναγνώριση, υποστήριξη και ανάπτυξη χαρισματικών παιδιών και στόχο της διαγωνιστικής του διαδικασίας αποτελεί η ανάπτυξη της αντιληπτικής, δημιουργικής και κριτικής δεξιότητας του μαθητή.

Επίσης, στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών την Πέμπτη 20 Μαΐου. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η προώθηση της ερευνητικής σκέψης των μαθητών, η δημιουργική εξοικείωσή τους με διάφορα φυσικά φαινόμενα, καθώς και η έμπρακτη καλλιέργεια των επιμέρους ικανοτήτων τους. Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές μας,  Βούζα Απόστολο, Συροπούλου Κωνσταντίνα, Οικονόμου Ειρήνη και Γκουσγκούνη Στέλιο για την επιτυχία και τη διάκρισή τους σε αυτό τον διαγωνισμό.

Παράλληλα, οι μαθητές μας δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στην υπολογιστική αλλά και δημιουργική μαθηματική σκέψη με τη συμμετοχή τους στο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών «Καγκουρό», που διεξήχθη ηλεκτρονικά στις 22 Μαΐου. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Την Κυριακή 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου μας εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας, στις οποίες οι μαθητές εξετάστηκαν για το Αγγλικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας P.E.T. του Πανεπιστημίου Cambridge.

Εξάλλου, οι μαθητές μας για πρώτη φέτος φορά έλαβαν μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας  «Κλείταρχος και Βερενίκη» στις 24 Μαΐου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποσκοπούσε στην καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας και του κριτικού εγγραμματισμού μαθητών Ε ́ και ΣΤ ́ τάξης που έχουν την ελληνική́ ως πρώτη ή ως δεύτερη γλώσσα.

Τέλος, η ΣΤ΄τάξη με μεγάλη χαρά συμμετέχει φέτος στο Διαγωνισμό της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (Ε.Ε.Φ.). Πρόκειται για Μαθητικό διαγωνισμό στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021, με θέμα «Ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση», στον οποίο οι μαθητές λαμβάνουν μέρος με τη δημιουργία ενός θεατρικού με τίτλο «Περιήγηση στο Μουσείο Φιλελλήνων και Φιλελληνίδων».

Οι συμμετέχοντες μαθητές μας σε όλους τους παραπάνω διαγωνισμούς έλαβαν μέρος με προθυμία δημιουργική διάθεση αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις. Συγχαρητήρια σε όλους!