«2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»
6162
post-template-default,single,single-post,postid-6162,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Blog

«2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»

14:18 04 Απρίλιος in Uncategorized, Νηπιαγωγείο, Σχολή Γονέων
3

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Οι μαθητές των προνηπίων του σχολείου μας ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και συμμετείχαν μέσω της τηλεκπαίδευσης σε δραστηριότητες, που είχαν ως στόχο να κεντρίσουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους, να γνωρίσουν την πολυδιάστατη φύση των βιβλίων και να εμψυχωθούν, ώστε να αναπτύξουν ανεξάρτητα τις σκέψεις τους γύρω από αυτό. Έτσι, ανακάλυψαν  διαφορετικούς τρόπους για να “διαβάσουν” ένα βιβλίο, έμαθαν τα γνωρίσματα και τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη, απάντησαν στα ερωτήματα τι είναι άραγε τα βιβλία, ποια είναι τα μέρη του και πώς δημιουργείται ένα παιδικό βιβλίο. Επίσης, γνώρισαν Έλληνες και ξένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων αλλά και τον αρχαίο Έλληνα μυθοποιό Αίσωπο.

Οι μικροί μαθητές διάλεξαν από τις βιβλιοθήκες τους τα αγαπημένα τους βιβλία και τα παρουσίασαν στην διαδικτυακή μας τάξη. Προσπάθησαν να μιμηθούν κάποια από τις δραστηριότητες των ηρώων και να αναπαραστήσουν την αγαπημένη τους σκηνή της ιστορίας. Έγιναν και οι ίδιοι εικονογράφοι, χρωματίζοντας και σχεδιάζοντας τους αγαπημένους τους ήρωες και έφτιαξαν τα δικά τους βιβλία.Τέλος, οι μικροί μαθητές, στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας που διεκπεραιώνουν κατά το σχολικό έτος 2020-2021, πήραν μέρος στο «2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης» που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τίτλο «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω».