Διακρίσεις στην Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»
5860
post-template-default,single,single-post,postid-5860,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Blog

Διακρίσεις στην Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

14:20 17 Δεκέμβριος in Γυμνάσιο
0

Με επιτυχία συμμετείχαν οι μαθητές της Σχολής Καραβάνα στην Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», που διεξήχθη για πρώτη φορά διαδικτυακά στις 11-13 Δεκεμβρίου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στην προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και η εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.

Οι μαθήτριες της Σχολής Καραβάνα κλήθηκαν, εκπροσωπώντας καθεμία μία χώρα, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν στις επιτροπές προτάσεις, ώστε να προασπίσουν τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και εκείνα των ατόμων με αναπηρία. Μέσα από τη μελέτη τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα μπόρεσαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εντρυφήσουν τόσο σε θέματα που απασχολούν τον ΟΗΕ και τις χώρες για τα δικαιώματα των ανθρώπων όσο και θέματα διπλωματίας.

Τρεις από τις συμμετέχουσες μαθήτριες της Σχολής Καραβάνα έλαβαν διακρίσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές. Ειδικότερα, συγχαίρουμε τις μαθήτριες:

  1. Αιόλου Παυλίνα, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, που τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου εμπειρογνώμονα της Επιτροπής για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και συγκεκριμένα προασπίζοντας το δικαίωμα στην ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας.
  2. Όλια Πουλούλη, μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου, που τιμήθηκε με το βραβείο του Μελλοντικού Διπλωμάτη της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και συγκεκριμένα προασπίζοντας το δικαίωμα στην προσβασιμότητα.
  3. Μαρίνα Καρυώτη, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, που της απονεμήθηκε Εύφημος Μνεία για την ενεργό συμμετοχή της στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και συγκεκριμένα προασπίζοντας το δικαίωμα στην προσβασιμότητα.

 

Αξίζει, όμως, να δοθούν συγχαρητήρια και στις μαθήτριες Κοτρώτσιου Λήδα και Βισβίκη Ταρσή για την εξαιρετική τους προετοιμασία και την ενεργό τους συμμετοχή στις εργασίες των Επιτροπών.