Διαδικτυακές παρουσιάσεις θεμάτων
5836
post-template-default,single,single-post,postid-5836,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Blog

Διαδικτυακές παρουσιάσεις θεμάτων

12:50 15 Δεκέμβριος in Uncategorized, Δημοτικό, Σχολή Γονέων
0

Στα πλαίσια των διαδικτυακών μαθημάτων οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποιούν παρουσιάσεις σε μορφή power point ποικίλων θεμάτων, που αφορούν τα διδακτικά τους αντικείμενα. Πρόκειται για μια ευχάριστη προς όλους διαδικασία, που ωθεί τα παιδιά να αυτενεργήσουν, αξιοποιώντας το πολύτιμο μορφωτικό εργαλείο του διαδικτύου και κάνοντας πιο δυναμική τη συμμετοχή τους στο ηλεκτρονικό μάθημα.

Θέματα με τα οποία μέχρι στιγμής ασχολήθηκαν αφορούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, λογοτεχνικά βιβλία, σπουδαίες προσωπικότητες της λογοτεχνίας, της πολιτικής και των επιστημών, καθώς και σημαντικά φυσικά φαινόμενα. Ενδιαφέρον λοιπόν, προκάλεσαν στο μάθημα των Θρησκευτικών οι παρουσιάσεις της ζωής και του κοινωνικού έργου του σπουδαίου λογοτέχνη Αντώνη Σαμαράκη και του αγώνα κατά του απαρτχάιντ του Nelson Mandela, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας η αφήγηση και περιγραφή της Μικρασιατικής καταστροφής, περιγραφές εθίμων από τους τόπους καταγωγής των μαθητών, η προβολή γεωγραφικών και ανθρωπογενών στοιχείων διαφόρων χωρών ανά τον κόσμο, καθώς και λογοτεχνικές βιβλιοπαρουσιάσεις που τόνωσαν τη φιλαναγνωσία των μαθητών.

Παράλληλα, στο μάθημα της Φυσικής προετοιμάζεται η ενδελεχής παρουσίαση επικίνδυνων φυσικών φαινομένων, όπως αυτό του Θερμοκηπίου αλλά και της Τρύπας του Όζοντος, ενώ στη Γεωγραφία οι μαθητές αναζητούν πληροφοριακό υλικό για περαιτέρω γνώση και μελέτη των ηπείρων και των κλιματικών ζωνών της Γης, στοιχεία που διευρύνουν τις γνώσεις τους και ενισχύουν την ερευνητική τους διάθεση. Επίσης, στο μάθημα των Γαλλικών οι μαθητές δουλέψανε ομαδικά και παρουσιάσανε τις χριστουγεννιάτικες γαλλικές αγορές, φαγητά και γλυκά από το χριστουγεννιάτικο γαλλικό τραπέζι.

Η πρωτότυπη αυτή εκπαιδευτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση μέσω επιχειρημάτων σχετικά με το θέμα «Υπέρ ή κατά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και γενικότερα των ηλεκτρονικών συσκευών;» με τη μορφή «διττών λόγων», στοιχείο που εξάπτει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των μαθητών, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και τους βοηθά να αναπτύξουν τον προφορικό τους λόγο. Τέλος, λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων οι μαθητές θα παρουσιάσουν την ιστορία της κάθε κούκλας-πρωταγωνίστριας στο λογοτεχνικό βιβλίο της φετινής μας χρονιάς «Οι κούκλες του μουσείου της Γλυκερίας Γκρέκου.