Σχολή Καραβάνα | «Με λένε Μαλάλα»
5086
post-template-default,single,single-post,postid-5086,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

«Με λένε Μαλάλα»

«Με λένε Μαλάλα»

14:11 17 Απρίλιος in Γυμνάσιο
0 Comments

 

Οι μαθητές της Α΄ γυμνασίου ανέβασαν τη θεατρική παράσταση: «Με λένε Μαλάλα» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο που  μελέτησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και το οποίο  πραγματεύεται θέματα επίκαιρα και σημαντικά: το σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματα του. Ένα βιβλίο που συμβολίζει την πίστη στην ελπίδα, το διαρκή αγώνα και τη δικαίωση του κάθε ανθρώπου.

Οι μαθητές γνώρισαν την νοοτροπία και τις συνθήκες ζωής στην εκπαίδευση στο Πακιστάν. Προβληματίστηκαν με το φανατισμό θρησκευτικών ομάδων και συνειδητοποίησαν τη βάναυση καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων ιδιαίτερα των γυναικών.

Ζωγράφισαν με την τεχνική popart το πορτρέτο της Μαλάλα , και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους πάνω σε επίκαιρα ζητήματα που αναδύθηκαν από τη μελέτη του βιβλίου.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Γυναίκες, το μισό της ανθρωπότητας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων όπου οι μαθητές έμαθαν για την κατάσταση του γυναικείου πληθυσμού στις νεωτερικές κοινωνίες της Δύσης στο παρελθόν και τους αγώνες που χρειάστηκαν για να αποδοθούν τα δικαιώματα στις γυναίκες. Μέσα από εργασίες άσκησαν την κριτική τους σκέψη και συνειδητοποίησαν ότι η ουσιαστική ισότητα παραμένει ζητούμενο καθημερινών πρακτικών και χρειάζεται την προσπάθεια όλων.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.