Σχολή Καραβάνα | Επίσκεψη και δημιουργία ντοκιμαντέρ στα Αμπελάκια
5072
post-template-default,single,single-post,postid-5072,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Επίσκεψη και δημιουργία ντοκιμαντέρ στα Αμπελάκια

Επίσκεψη και δημιουργία ντοκιμαντέρ στα Αμπελάκια

14:06 17 Απρίλιος in Γυμνάσιο
0 Comments

Την ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων επισκέφτηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου, έχοντας την ευκαιρία να διδαχθούν βιωματικά ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας, αυτό της ιστορίας του Συνεταιρισμού Αμπελακίων. Συγκεκριμένα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Αρχοντικό του Σβαρτς, που αποτέλεσε την έδρα του Συνεταιρισμού Αμπελακίων και θαύμασαν την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του. Κατόπιν, στο Λαογραφικό Μουσείο ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Μουσείου, κο. Τσεργά Ανδρέα, μαθαίνοντας έτσι τον καθημερινό τρόπο ζωής της κοινότητας, ενώ θαύμασαν τις τοιχογραφίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές της Γ’ τάξης, με τη βοήθεια φοιτητών της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν γυρίσματα ιστορικού ντοκιμαντέρ που αφορούσε στην ιστορία του Συνεταιρισμού των Αμπελακίων. Μέσα από την ιστορική μελέτη του μοναδικού εγχειρήματος για εκείνη την εποχή, κατάφεραν να παρουσιάσουν τον τρόπο λειτουργίας του, τους λόγους ακμής του, την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και τέλος την παρακμή του. Η διαδικασία αποτέλεσε ένα διαφορετικό μάθημα ιστορίας για τους μαθητές, ευχάριστο αλλά εποικοδομητικό.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.