Σχολή Καραβάνα | Ομήρου Ιλιάδα και Οδύσσεια
5003
post-template-default,single,single-post,postid-5003,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Ομήρου Ιλιάδα και Οδύσσεια

Ομήρου Ιλιάδα και Οδύσσεια

14:44 09 Απρίλιος in Νηπιαγωγείο
0 Comments

Μέσα από το ταξίδι μας στην αρχαία Ελλάδα, γνωρίσαμε τον αρχαίο συγγραφέα Όμηρο και μιλήσαμε για τα έπη που έγραψε, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Παρατηρήσαμε εικόνες, διαβάσαμε πολλά λογοτεχνικά βιβλία και μέσα από τις ιστορίες τους μάθαμε για τον Τρωικό πόλεμο, για την αρπαγή της ωραίας Ελένης από τον Πάρη, για τους γενναίους Έλληνες πολεμιστές και φυσικά για τα τεχνάσματά τους, ώστε να κατακτήσουν τα τείχη της Τροίας.

Μαζί με τον Οδυσσέα ζήσαμε και εμείς όλες τις περιπέτειές του μέχρι να φτάσει στην πολυπόθητη πατρίδα του, την Ιθάκη. Γνωρίσαμε κόσμους διαφορετικούς (π.χ. το νησί των Κικόνων, το νησί των Λωτοφάγων, το νησί του Αιόλου και του Ήλιου), γυναίκες με μαγικές ιδιότητες όπως ήταν η μάγισσα Κίρκη, η μάγισσα Καλυψώ και οι Σειρήνες, αλλά και επικίνδυνα πλάσματα σαν τη Σκύλα και τη Χάρυβδη ή τους Κύκλωπες.

Αυτή η περιπέτεια και η επιμονή του Οδυσσέα να επιστρέψει στην πατρίδα του, βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν ότι η πίστη, η επιμονή και η τόλμη μας κάνει δυνατούς, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία στα ταξίδια της ζωής μας. Ακόμη, στα πλαίσια του εικαστικού εργαστηρίου, κατασκευάσαμε με διάφορες τεχνικές τον Δούρειο Ίππο, την τριήρης του Οδυσσέα και αποτυπώσαμε στο χαρτί το παλάτι του Οδυσσέα όπως το φανταζόμαστε.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.