«Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» - Σχολή Καραβάνα
4543
post-template-default,single,single-post,postid-4543,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

«Η Αλφαβήτα της Εφηβείας»

11:12 04 Ιουνίου in Γυμνάσιο
0

Μία μαγική λέξη που κρύβει πολλά, που φοβίζει αλλά και συναρπάζει. Εφηβεία! Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου φανέρωσαν όλα όσα κρύβουν μέσα τους την περίοδο της εφηβεία, τόσο από γονείς, όσο και φίλους αλλά και πολλές φορές από τον ίδιο τους τον εαυτό. 24 γράμματα της αλφαβήτας, 24 καταστάσεις που καθημερινά βιώνουν οι έφηβοι, όσο και οι γονείς. Οι έφηβοι θέλησαν μέσα από αυτή την παράσταση να περάσουν τα μηνύματά τους, να ακουστούν και να τους καταλάβουν οι μεγάλοι.

Παράλληλα, όμως, μέσα από τη διαδικασία της προετοιμασίας της παράστασης, οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα ταξίδι δημιουργίας. Έτσι, μπορέσανε να εκφράσουν τις ιδέες τους, τα συναισθήματά τους αλλά και να βιώσουν τη χαρά της συνεργασίας μεταξύ τους. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά μίλησαν για τα προβλήματα που απασχολούν την εφηβεία, ενώ επισκέφτηκαν και το Εργαστήρι Ζωής του ΟΚΑΝΑ, όπου, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, αναγνωρίσανε καλύτερα τον εφηβικό εαυτό τους.