Σχολή Καραβάνα | Αριστοτέλης, Μικρός Ευκλείδης & Καγκουρό
4343
post-template-default,single,single-post,postid-4343,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Αριστοτέλης, Μικρός Ευκλείδης & Καγκουρό

Αριστοτέλης, Μικρός Ευκλείδης & Καγκουρό

13:47 16 Απρίλιος in Γυμνάσιο, Δημοτικό
0 Comments

Η Σχολή Καραβάνα δίνοντας έμφαση στις θετικές επιστήμες ως εργαλείο εξέλιξης και προόδου του ανθρώπου, στηρίζει διαρκώς τη συμμετοχή των μαθητών σε διαγωνισμούς που προάγουν την παραπάνω φιλοσοφία, στους οποίους κάθε χρόνο λαμβάνει διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, μετά από κατάλληλη προετοιμασία, έλαβαν μέρος στην α’ φάση του 6ου πανελλήνιου διαγωνισμού φυσικών «Αριστοτέλης». Οι πέντε καλύτεροι από κάθε τμήμα βραβεύθηκαν με έπαινο ενώ οι δύο καλύτεροι κάθε τμήματος έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη β’ φάση του διαγωνισμού που θα λάβει χώρα στις 19 Μαΐου 2018. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό έχει στόχο την καλλιέργεια του ερευνητικού πνεύματος των μαθητών καθώς και την αγάπη για τις φυσικές επιστήμες.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στα πλαίσια της καλλιέργειας θετικής στάσης των μαθητών απέναντι στα μαθηματικά και την ανάπτυξη της λογικομαθηματικής σκέψης, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης έλαβαν μέρος στον 12ο πανελλήνιο διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, οι μαθητές της Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ έλαβαν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών «Καγκουρό». Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων και σκοπός του είναι η προώθηση των μαθηματικών με διασκεδαστικό τρόπο χωρίς διακρίσεις, αντιλαμβανόμενοι ότι τα μαθηματικά είναι τρόπος σκέψης και πηγή πνευματικής ικανοποίησης για όλους.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.