Σχολή Καραβάνα | Μουσεία Ελληνικής Παιδείας & Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων
4310
post-template-default,single,single-post,postid-4310,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Μουσεία Ελληνικής Παιδείας & Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Μουσεία Ελληνικής Παιδείας & Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

13:49 30 Μάρτιος in Δημοτικό
0 Comments

Οι μαθητές της Γ’  τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα Ελληνικά Γράμματα και τον Ελληνικό Πολιτισμό με απλό και βιωματικό τρόπο. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου στο οποίο ξετυλίγεται η ιστορία της εκπαίδευσης του Νέου Ελληνικού Κράτους και είδαν σχολικά εγχειρίδια, βιβλία, τετράδια, σχολικά αντικείμενα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.  Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε μια άλλη εποχή, καθώς πέρασαν στην ειδικά διαμορφωμένη σχολική αίθουσα, με τον μαυροπίνακα, τους σχολικούς χάρτες , κάθισαν στα παλιά ξύλινα θρανία και έγραψαν με πλάκα και κονδύλι. Το ταξίδι στο παρελθόν συνεχίστηκε στην αίθουσα του Αισώπου όπου παρακολούθησαν προβολή με μύθους, συζήτησαν για το επιμύθιο και το νόημα που κρύβεται πίσω από κάθε μύθο. Στην αίθουσα Μετεώρων είδαν προβολή σχετικά με τα Μετέωρα και το δίχτυ ανάβασης το οποίο χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί για να μεταφέρουν υλικά αλλά και ανθρώπους στα μοναστήρια , στη συνέχεια παρακολούθησαν μια σειρά από πειράματα (π.χ Η κούπα του Αρχιμήδη) και τέλος, άνοιξαν τη βαλίτσα με τα παιχνίδια του παρελθόντος, τα περιεργάστηκαν και έπαιξαν με αυτά. Μια εξαιρετική επίσκεψη που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων το οποίο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα με 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες από τα κυριότερα είδη μανιταριών. Παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το νερό, εργάστηκαν σε ομάδες, εξερευνώντας οικοσυστήματα που στηρίζονται στο νερό, κατέγραψαν τις απόψεις τους και έδωσαν λύση σε μεγάλα οικολογικά προβλήματα.  Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων και το κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα, έκαναν τη Μουσειακή μας εμπειρία, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.