Σχολή Καραβάνα | Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρωταγόρας
4258
post-template-default,single,single-post,postid-4258,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρωταγόρας

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρωταγόρας

14:10 22 Μάρτιος in Γυμνάσιο
0 Comments

Οι μαθητές του Γυμνασίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονικές Δίκες – Πρωταγόρας» που υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «ΑΦΙΞΙΣ». Πρόκειται για μία διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου όπου οι μαθητές καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο, καθώς και μια εξαμελή ομάδα ενόρκων που αντιπροσωπεύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το θέμα συζήτησης ήταν βασισμένο σε πραγματική υπόθεση που απασχόλησε τη Δικαιοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αφορούσε στη θανατική ποινή πάνω στην οποία τα παιδιά είχαν ασκηθεί.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος επισκέφτηκαν το σχολείο μας η κα. Γιαννακού Βασιλική- δικαστής και η κα. Νάνου Ηλιάνα – δικηγόρος οι οποίες μύησαν τα παιδιά στον κόσμο της δικαιοσύνης και τόνισαν  η καθεμία το ρόλο του επαγγέλματός  τους: την απαραίτητη ύπαρξη ενός ανεξάρτητου, αμερόληπτου και αντικειμενικού δικαστή ο οποίος  παρέχει ίσες ευκαιρίες παρουσίασης της υπόθεσης από τα εμπλεκόμενα μέρη και αντίστοιχα την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.