Σχολή Καραβάνα | Στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας
4252
post-template-default,single,single-post,postid-4252,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας

Στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας

14:07 16 Μάρτιος in Γυμνάσιο
0 Comments

Οι μαθητές του Γυμνασίου της Σχολής Καραβάνα σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελασσόνας- Κισσάβου επισκέφτηκαν την Τσαριτσάνη και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική». Έτσι, είχαν την ευκαιρία, με ξεναγό το διευθυντή του ΚΠΕ Ανδρέα Γκανάτσιο, να γνωρίσουν από κοντά τα παλιά σπίτια της περιοχής, τον Πύργο του Μάμτζιου, τα οχυρωματικά σχέδια του χωριού με τις στοές κάτω από το έδαφος που επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και τις διάσημες «κρυψάνες», μέρος των σπιτιών που χρησιμοποιούνταν ως κρυψώνες. Τέλος, επισκέφτηκαν την Οικονόμειο Σχολή, χτισμένη στη μνήμη του μεγάλου δάσκαλου του Γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου.

Oι μαθητές  στη συνέχεια επισκέφτηκαν και τη μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, το πιο γνωστό μοναστήρι της Παραολύμπιας περιοχής. Εκεί η ηγουμένη του μοναστηριού ξενάγησε τους μαθητές και τους ενημέρωσε για την ιστορία της μονής και τις αγιογραφίες, καθώς και για την ιστορία της εικόνας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.