Επίσκεψη στην Πινακοθήκη - Σχολή Καραβάνα
4197
post-template-default,single,single-post,postid-4197,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

Επίσκεψη στην Πινακοθήκη

13:40 22 Μαρτίου in Γυμνάσιο
0

Οι μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση: «Η μνήμη της πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44». Μέσα από φωτογραφίες που εκτίθενται στο χώρο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο της εποχής της γερμανικής εισβολής στην περιοχή της Λάρισας αλλά και των γύρω περιοχών. Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την πλευρά των κατακτητών και μαρτυρούν την παρουσία τους αλλά και την καθημερινή ζωή της εποχής και τις καταστροφές που υπέστη η πόλη μας. Τους μαθητές ξενάγησε ο κος Ρηγόπουλος Βαγγέλης, ο οποίος αποκάλυψε τόσο την ιστορία της κάθε φωτογραφίας αλλά και τα σημεία που τραβήχτηκαν αυτές- σημεία γνωστά της σημερινής πόλης που έχουν όμως υποστεί αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης, η οποία συγκαταλέγεται στις αξιολογότερες της χώρας καθώς είναι μοναδική για τα δεδομένα της ελληνικής περιφέρειας, και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως των Ν. Λύτρα, Γ. Ιακωβίδη, και να αναγνωρίσουν τα καλλιτεχνικά ρεύματα της κάθε εποχής.