Σχολή Καραβάνα | Το Τραγούδι της Γης
4114
post-template-default,single,single-post,postid-4114,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Το Τραγούδι της Γης

Το Τραγούδι της Γης

14:26 20 Φεβρουάριος in Δημοτικό
0 Comments

Οι μαθητές των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων παρακολούθησαν μια υπέροχη, ευρηματική Παιδαγωγική Θεατρική Παράσταση για το Περιβάλλον και την Οικολογία, «Το Τραγούδι της Γης», από τον θίασο Λώτινος Ήλιος, ενταγμένη στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας, ως Οικολογικό Σχολείο.

Η θεατρική τέχνη συνεργάστηκε αρμονικά με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (video art) για τη δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να αφυπνίσει την οικολογική τους συνείδηση με βιωματικό τρόπο, προτάσσοντας το «εμείς» αντί του «εγώ». Έτσι τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι κάθε τους δράση έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τα καθιστά υπεύθυνα και συνειδητά άτομα στη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Απόλυτα συντονισμένη με το ρυθμό της παιδικής φαντασίας και δημιουργικότητας, η παράσταση συνεπήρε τα παιδιά, κερδίζοντάς τα από την πρώτη στιγμή, με το χιούμορ, το σφρίγος και τις εκπλήξεις της. Η μουσική επένδυση ήταν πλούσια με τραγούδια και χορογραφίες γεμάτες ρυθμό και ζωή. Η παράσταση εντάσσει τα παιδιά στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν με ενθουσιασμό.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.