Σχολή Καραβάνα | Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης
4093
post-template-default,single,single-post,postid-4093,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης

Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης

14:18 20 Φεβρουάριος in Δημοτικό
0 Comments

Μια ακόμη ημέρα αφιερωμένη στη διατροφή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης της Σχολής Καραβάνα. Οι μαθητές επισκέφθηκαν την κινητή έκθεση της WWF με τίτλο «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» που αυτήν την εβδομάδα φιλοξενείται στην πόλη μας και συγκεκριμένα στον Μύλο του Παππά. Εκεί, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες έμαθαν με  ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη γνωριμία των παιδιών με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου, η οποία αποτελεί ενεργό μέλος της WWF. Τα παιδιά αφού συνομίλησαν μαζί της, της παρουσίασαν μια δραματοποίηση βασισμένη στο βιβλίο «Μη τρως ό,τι σου σερβίρουν!», το οποίο επεξεργαστήκαμε στα πλαίσια του φετινού μας project. Τέλος, ευχάριστη νότα στην επίσκεψη δόθηκε τραγουδώντας και χορεύοντας σχετικά με τη διατροφή.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.