Σχολή Καραβάνα | Εργαστήρι Ρητορικής «Ο Λόγος στους μαθητές»
3738
post-template-default,single,single-post,postid-3738,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Εργαστήρι Ρητορικής «Ο Λόγος στους μαθητές»

Εργαστήρι Ρητορικής «Ο Λόγος στους μαθητές»

13:24 06 Δεκέμβριος in Γυμνάσιο
0 Comments

Οι μαθητές του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία στις 26.10.2017 να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία! Η Σχολή Καραβάνα φιλοξένησε την Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην εκπαίδευση, την κυρία Βάλια Λουτριανάκη, η οποία εμψύχωσε το εργαστήριο ρητορικής. Οι μαθητές ασκήθηκαν σε ρητορικά αγωνίσματα, ενώ παράλληλα συζήτησαν για τη σημασία της δημόσιας ομιλίας, για την τέχνη του καλώς λέγειν και έλαβαν συμβουλές για στοιχεία εκφοράς του λόγου και της γλώσσας του σώματος.

Με τη βοήθεια της κυρίας Λουτριανάκη, οι μαθητές προσέγγισαν την έννοια και τη σημασία της πολιτικής, καθώς και τον ρόλο του ενεργού, συνειδητοποιημένου πολίτη, που θέλει να αποφύγει την απολιτικοποίηση. Μέσα από παιχνίδια επιχειρηματολογίας και δημιουργικής σκέψης, τα παιδιά συνεργάστηκαν και κατανόησαν την ουσία της επικοινωνίας και της ακρόασης, αφού οι ίδιοι ως πρωταγωνιστές του βιωματικού εργαστηρίου μίλησαν μπροστά στο ακροατήριό τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την ίδια μέρα ακολούθησε και επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Σχολής Καραβάνα. Συζητήθηκαν ζητήματα, που σχετίζονται κυρίως με την προώθηση της ρητορικής στην εκπαίδευση και την αξιολόγηση του προφορικού λόγου. Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσαν, επίσης,  η καλλιέργεια  της δημιουργικής σκέψης των μαθητών στην τάξη, καθώς και η σύνδεση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων ζωής με το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.