Σχολή Καραβάνα | Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα
3720
post-template-default,single,single-post,postid-3720,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

12:57 06 Δεκέμβριος in Γυμνάσιο
0 Comments

Οι μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Αρχικά, φτάνοντας στην πρωτεύουσα περιδιαβήκαμε την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου, όπου απολαύσαμε το γεύμα μας με θέα την Ακρόπολη. Οι μαθητές αργότερα επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν και θαύμασαν τα σπουδαία μνημεία του κλασικού μας πολιτισμού, Προπύλαια, Παρθενώνας, Ερέχθειο, ναός της Αθηνάς Νίκης, και άκουσαν τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες των ξεναγών μας. Κατόπιν οι μαθητές μετέβησαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και διαπίστωσαν την ενότητα των δύο χώρων, θαυμάζοντας κυρίως τα γλυπτά του Παρθενώνα, όπου προβληματίστηκαν για το ζήτημα της επιστροφής τους ώστε να ενωθεί το μνημείο μετά από τόσα χρόνια.

Το βράδυ οι μαθητές παρακολούθησαν την απολαυστική κωμωδία «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», στο θέατρο Προσκήνιο και απόλαυσαν τις ερμηνείες του Γιάννη Μπέζου, της Δάφνης Λαμπρόγιαννης και των υπολοίπων ηθοποιών. Η παράσταση διασκέδασε τους μαθητές με το πηγαίο χιούμορ της, τις καταπληκτικές ερμηνείες και την μοναδική μουσική επένδυση.

Το πρόγραμμά μας  συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα με την επίσκεψή μας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το πλήθος των σπάνιων ειδών που κατοικεί στον πλανήτη μας, αλλά και ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ζωικού βασιλείου και παράλληλα αντιλήφθηκαν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας.

Τέλος, η εκδρομή μας έκλεισε με την επίσκεψή μας στη Βουλή των Ελλήνων, που αποτελεί το λίκνο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οι μαθητές μάθανε την ιστορία του κτιρίου, τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, ξεναγήθηκαν στην έκθεση που αφορούσε τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος, κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας των συνεδριάσεων και ενημερώθηκαν για τον τρόπο συνεδρίασης των βουλευτών. Τέλος, φωτογραφηθήκαμε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την αλλαγή φρουράς και περπατήσαμε στον Εθνικό Κήπο, μία όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Η Αθήνα μάς γέμισε με μοναδικές εμπειρίες και γυρίσαμε στην πόλη μας με περισσότερες γνώσεις και εικόνες ιστορίας και πολιτισμού.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.