Σχολή Καραβάνα | Επίσκεψη στο μουσείο Θεσσαλικής Ζωής οικογένειας Συρμακέζη
3516
post-template-default,single,single-post,postid-3516,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Επίσκεψη στο μουσείο Θεσσαλικής Ζωής οικογένειας Συρμακέζη

Επίσκεψη στο μουσείο Θεσσαλικής Ζωής οικογένειας Συρμακέζη

10:28 25 Μάιος in Δημοτικό
0 Comments

Το μουσείο Θεσσαλικής Ζωής της οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β΄τάξης. Εκεί αντίκρισαν ένα πολυχώρο παραδοσιακών κτισμάτων και έζησαν την εμπειρία του παρελθόντος μέσα από την παρακολούθηση εκθεμάτων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τη σύγχρονη τεχνολογία οπτικοαουστικών προβολών.

Ξεναγήθηκαν από τον κ.Συρμακέζη σε όλους τους χώρους του μουσείου, στο κυρίως οίκημα, στα υπνοδωμάτια, στο μαγειρειό, με τον παλιό φούρνο και τη γάστρα, στην τραπεζαρία, στο στάβλο με όλο το γεωργικό εξοπλισμό της εποχής, στην αποθήκη με τα εργαλεία οικιακών εργασιών, στο υπόστεγο και στο υπνοδωμάτιο του παππού. Οι μαθητές κατά τη  επίσκεψή τους στο μουσείο παρατήρησαν αντικείμενα αγροτικής, κτηνοτροφικής ζωής και πληροφορήθηκαν για τη χρηστικότητά τους.

Η απλότητα των αντικειμένων, η ειδυλλιακή φύση που απλωνόταν γύρω από το Μουσείο, η αναλυτική ξενάγηση που έγινε από την οικογένεια Συρμακέζη  εντυπωσίασε τους μαθητές και αποχωρήσαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.