Σχολή Καραβάνα | Επίσκεψη στην ΕΜΑΚ Λάρισας
3332
post-template-default,single,single-post,postid-3332,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Επίσκεψη στην ΕΜΑΚ Λάρισας

Επίσκεψη στην ΕΜΑΚ Λάρισας

14:37 06 Δεκέμβριος in Δημοτικό
0 Comments

Η διδασκαλία της θεματικής ενότητας  «Γνωρίζω τις υπηρεσίες» στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος αποτέλεσε την αφορμή για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών της Β΄τάξης στην 8η ΕΜΑΚ Λάρισας.

Αρχικά  οι  μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις γνωρίζοντας όλα τα πυροσβεστικά οχήματα και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει η ΕΜΑΚ. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τους τρόπους αντιμετώπισης και ασφάλειας από τις φυσικές καταστροφές. Οι υπεύθυνοι εξήγησαν στους μικρούς μαθητές τι πρέπει να γνωρίζουν και πώς να αντιδρούν σε περίπτωση σεισμού ή άλλης φυσικής καταστροφής και παρουσίασαν τον τρόπο που λειτουργούν οι ίδιοι ως διασώστες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα ερπυστριοφόρο, τα ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της ΕΜΑΚ για να προσεγγίσουν δύσβατα σημεία. Τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην κατάσβεση.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.