Άσκηση σεισμού
3246
post-template-default,single,single-post,postid-3246,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Blog

Άσκηση σεισμού

16:06 09 Νοέμβριος in Νηπιαγωγείο
1

 

Με αφορμή το σεισμό του Σαββάτου 15/10/2016, ο οποίος ήταν αισθητός στην περιοχή της Λάρισας, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού την Τετάρτη 19/10/2016. Σκοπός αυτής της δράσης ήταν αφενός να γνωρίσουν να παιδιά τους τρόπους συμπεριφοράς που απαιτείται να έχουμε σε τέτοιες στιγμές και αφετέρου να εξοικειωθούν με την όλη διαδικασία αντιμετώπισης έκτακτων φυσικών φαινομένων στο χώρο του σχολείου. Αρχικά, τα παιδιά ενημερώθηκαν πως κατά τη διάρκεια του πρωινού θα πραγματοποιηθεί άσκηση σεισμού στο σχολείο μας και αυτό αποτέλεσε μία πολύ καλή αφορμή για να ξεκινήσει μία συζήτηση στη παρεούλα για το θέμα του σεισμού.

Συγκεκριμένα, εξηγήσαμε στα παιδιά ποιο είναι το φαινόμενο του σεισμού, από τι προκαλείται, πως γίνεται αντιληπτό από τους ανθρώπους και τα ζώα πάνω στη γη, την ένταση που μπορεί να έχει και τις καταστροφές που ενδεχομένως θα προκαλέσει ανάλογα πάντα με το πόσο δυνατός είναι σύμφωνα με τους βαθμούς 1-10 της κλίμακας Ρίχτερ. Τονίσαμε στα παιδιά πως σε αυτές τις περιπτώσεις σημαντικό είναι να μην φοβηθούμε και συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι μας να προστατέψουμε τους εαυτούς μας.

Έτσι λοιπόν, όταν ξαφνικά ακούστηκε το κουδούνι του κινδύνου τα παιδιά ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των εκπαιδευτικών. Απομάκρυναν τις καρέκλες από τα τραπέζια και το καθένα βρήκε αμέσως μία θέση κάτω από τα τραπέζια της τάξης. Στη συνέχεια, στο άκουσμα του δεύτερου κουδουνιού σχηματίστηκε ένα τρένο και αθόρυβα και προσεχτικά το κάθε τμήμα κατέβηκε τις σκάλες του ορόφου και οδηγήθηκε από την νηπιαγωγό με ασφάλεια στο προαύλιο χώρο του σχολείου. Εκεί το κάθε τμήμα σχημάτισε τον δικό του κύκλο και περίμενε υπομονετικά να ολοκληρωθεί η άσκηση.