Σχολή Καραβάνα | Το άλογο, στο μύθο, στη Φύση και στη Τέχνη
3209
post-template-default,single,single-post,postid-3209,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Το άλογο, στο μύθο, στη Φύση και στη Τέχνη

Το άλογο, στο μύθο, στη Φύση και στη Τέχνη

14:29 09 Νοέμβριος in Νηπιαγωγείο
0 Comments

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων αποφασίσαμε  να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το άλογο. Θέσαμε ερωτήματα στα παιδιά για να δούμε τι ξέρουν, τι θέλουν να μάθουν και τι να κάνουν. Μέσα από βιβλία, εικόνες και το διαδίκτυο, παρατηρήσαμε τα άλογα και τα χαρακτηριστικά τους. Μάθαμε για την διατροφή τους και γενικά για τη ζωή τους.

Παράλληλα, διαβάσαμε βιβλία που έχουν σα κεντρικό τους θέμα το Άλογο, όπως ο Βελερεφόντης και το Φτερωτό Άλογο, η Ομήρου Ιλιάδα και ο Δούρειος Ίππος. Παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής, που απεικονίζουν άλογα και κατασκευάσαμε τα δικά μας στην ώρα των Εικαστικών.

Ακόμη, το κέντρο Εκπαίδευσης, Διάγνωσης, Άθλησης και Θεραπειών Χόριππος,  επισκέφθηκε το σχολείο και η κα. Ιφιγένεια Πετρίδη μας έδειξε τα εργαλεία ιπποκομίας του αλόγου, τη σέλα και το χαλινάρι του, τα φαγητά που του αρέσουν κα. Μας μίλησε τέλος, για την θεραπευτική ιππασία και για την αγάπη που τρέφουν τα άλογα για τα μικρά παιδιά.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.