Το άλογο, στο μύθο, στη Φύση και στη Τέχνη
3209
post-template-default,single,single-post,postid-3209,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Blog

Το άλογο, στο μύθο, στη Φύση και στη Τέχνη

14:29 09 Νοέμβριος in Νηπιαγωγείο
1

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων αποφασίσαμε  να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το άλογο. Θέσαμε ερωτήματα στα παιδιά για να δούμε τι ξέρουν, τι θέλουν να μάθουν και τι να κάνουν. Μέσα από βιβλία, εικόνες και το διαδίκτυο, παρατηρήσαμε τα άλογα και τα χαρακτηριστικά τους. Μάθαμε για την διατροφή τους και γενικά για τη ζωή τους.

Παράλληλα, διαβάσαμε βιβλία που έχουν σα κεντρικό τους θέμα το Άλογο, όπως ο Βελερεφόντης και το Φτερωτό Άλογο, η Ομήρου Ιλιάδα και ο Δούρειος Ίππος. Παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής, που απεικονίζουν άλογα και κατασκευάσαμε τα δικά μας στην ώρα των Εικαστικών.

Ακόμη, το κέντρο Εκπαίδευσης, Διάγνωσης, Άθλησης και Θεραπειών Χόριππος,  επισκέφθηκε το σχολείο και η κα. Ιφιγένεια Πετρίδη μας έδειξε τα εργαλεία ιπποκομίας του αλόγου, τη σέλα και το χαλινάρι του, τα φαγητά που του αρέσουν κα. Μας μίλησε τέλος, για την θεραπευτική ιππασία και για την αγάπη που τρέφουν τα άλογα για τα μικρά παιδιά.