Ομήρου Οδύσσεια
2369
post-template-default,single,single-post,postid-2369,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Blog

Ομήρου Οδύσσεια

14:46 15 Φεβρουάριος in Νηπιαγωγείο, Σχολή Γονέων
1

Μέτα από συζήτηση με τους μαθητές των νηπίων, αποφασίσαμε να περιπλανηθούμε στα χρόνια  του Οδυσσέα, να ταξιδέψουμε μαζί του, να τον γνωρίσουμε καλύτερα τον αρχαίο συγγραφέα Όμηρο, και να γίνουμε και εμείς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.

Διαβάσαμε πολλά λογοτεχνικά βιβλία για τον Τρωικό πόλεμο και τις περιπέτειες του Οδυσσέα. Δραματοποιήσαμε στιγμές από το ταξίδι του και μάθαμε πολλά πράγματα για τα ήθη και τις συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων. Κατασκευάσαμε με οικοδομικό υλικό το παλάτι του Πριάμου και της Εκάβης, τα τείχη της Τροίας και το Δούρειο Ίππο.  Περιπλανηθήκαμε με το καράβι του Οδυσσέα στο νησί της Κίρκης, φτιάξαμε τριήρεις , περάσαμε από το νησί των Σειρήνων και δέσαμε τον Οδυσσέα στο κατάρτι του πλοίου. Εκδώσαμε  βιβλιοπαραμύθι κάναμε ομαδικά και ατομικά κολλάζ και εικαστικές δημιουργίες με τη χρήση διάφορων υλικών και τεχνοτροπιών.

Μάθαμε το τραγούδι του Πολύφημου, κατασκευάσαμε με πλαστελίνη και πηλό σκεύη αγγεία, πιθάρια, αρχαία νομίσματα και δημιουργήσαμε στην τάξη μας το σκηνικό του παλατιού του Οδυσσέα.

Μέσα από το ταξίδι μας αυτό, γίναμε πιο έμπειροι και αποφασιστικοί για να τολμήσουμε έτσι και άλλα πολλά ταξίδια.