Σχολή Καραβάνα | Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
2284
post-template-default,single,single-post,postid-2284,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

12:41 11 Φεβρουάριος in Δημοτικό, Σχολή Γονέων
0 Comments

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, οι μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων ,στα πλαίσια  των διδακτικών  επισκέψεων  είχαν την ευκαιρία ,να επισκεφτούνε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Βόλο, να ταξιδέψουν εκατομμύρια χρόνια πίσω και να ανακαλύψουν όλες τις διεργασίες και μεταβολές που έχουν συντελεστεί για τη δημιουργία των σημερινών τοπίων  και το πώς αυτές επηρέασαν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Αρχικά ξεναγηθήκαμε στις τρεις αίθουσες του Μουσείου, της Γης ,των απολιθωμάτων και του ανθρώπου. Οι υπεύθυνοι γεωλόγοι παρουσίασαν στα παιδιά τα ποικίλα εκθέματα του Μουσείου όπως  πετρώματα, ορυκτά, ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο ηφαίστειο που εκρήγνυται, και απολιθώματα ζώων.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Εντομολογικό Μουσείο ,το οποίο φιλοξενεί πάνω από 80.000 έντομα διαφόρων τάξεων ,κυρίως λεπιδόπτερα. Ο υπεύθυνος του Μουσείου ενημέρωσε τους μαθητές με λεπτομέρεια για κάθε είδος πεταλούδας. Οι μαθητές μαγεύτηκαν από τα χρώματά τους και τις ιδιαίτερες ιδιότητες που τους έχει χαρίσει η φύση .Διάλεξε ο καθένας την αγαπημένη του πεταλούδα  και φύγαμε παίρνοντας μαζί μας την ανάμνησή της για να τη ζωγραφίσουμε και να στολίσουμε την τάξη μας.

Επιστρέψαμε στο σχολείο μας έχοντας αποκτήσει γνώσεις,  εικόνες και πληροφορίες.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.