Σχολή Καραβάνα | Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
1897
post-template-default,single,single-post,postid-1897,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

13:58 12 Οκτώβριος in Δημοτικό, Σχολή Γονέων
0 Comments

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας οι μαθητές όλων των τάξεων της Σχολής Καραβάνα πραγματοποίησαν δράσεις, τραγούδησαν και συμμετείχαν σε εικαστικές δημιουργίες που αφιέρωσαν στους παππούδες τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους και την σημαντικότητα που έχουν στη ζωή τους.

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η σχέση των παππούδων με τα εγγόνια τους, είναι αναμφισβήτητα μοναδική! Ο ρόλος που είχαν η γιαγιά και ο παππούς στην οικογένεια ήταν πάντοτε σημαντικός, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες που όλο και περισσότεροι γονείς στηρίζονται στη βοήθειά τους για τη φροντίδα των παιδιών τους, ο ρόλος αυτός έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και προσοχή. Μερικές φορές, η παρουσία τους είναι από μόνη της σημαντική. Μπορεί να λειτουργήσουν ως μοχλός σταθερότητας και ηρεμίας τόσο για τα εγγόνια όσο και για τους γονείς.
Τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν τις στιγμές που περνούν με τους παππούδες τους! Απολαμβάνουν την ανεκτικότητα και τη λιγότερο αυστηρή στάση τους, τα παιχνίδια και τα χατίρια που τους κάνουν, τις λιχουδιές που δε δίνονται με μέτρο, τις ιστορίες που τους κάνουν να κρέμονται από τα χείλη τους, τα χαλαρά ωράρια ύπνου, την αγάπη τους!
Γενικά, το να έχει κανείς παππούς ή γιαγιά είναι μια εμπειρία που χαρίζει ευτυχία, πληρότητα και νόημα στη ζωή!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.