Σχολή Καραβάνα | Αφουγκραζόμαστε τη φύση – Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη μας
1805
post-template-default,single,single-post,postid-1805,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Αφουγκραζόμαστε τη φύση – Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη μας

Αφουγκραζόμαστε τη φύση – Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη μας

11:18 29 Ιούνιος in Δημοτικό, Σχολή Γονέων
0 Comments

«Μεσάνυχτα παρά τρία λεπτά», το ρολόι του πλανήτη. Και οι μαθητές των τμημάτων της  Στ’ αποφάσισαν να δράσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό. Έχοντας στο νου ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι τους, θέλησαν τη φετινή χρονιά να αφουγκραστούν το παράπονο της φύσης.  Έτσι, καθ’ όλη τη χρονιά εκπόνησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα, διαβάζοντας αρχικά βιβλία που αφύπνισαν την οικολογική συνείδηση των παιδιών. Επίσης, μελέτησαν τους υγροβιότοπους, επισκέφτηκαν τη λίμνη Κάρλα και το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το Δασαρχείο Λάρισας, όπου δασολόγοι τους ενημέρωσαν για τους πνεύμονες της γης, τα δάση, ενώ τα παιδιά εκπόνησαν εργασίες με θέμα τις ωφέλειες των δασών και τους παράγοντες που τα απειλούν και μελέτησαν τα δέντρα της αυλής του σχολείου. Τέλος, δημιούργησαν έναν μικρό βοτανόκηπο στην αυλή του σχολείου, σκαλίζοντας τα ίδια το χώμα και βλέποντας πώς δημιουργείται μία νέα ζωή.

Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η θεατρική παράσταση «Η Αμαδρυάδα», την οποία παρουσίασαν οι μαθητές στην καταπράσινη αυλή του σχολείου μας με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μεγάλους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.