Σχολή Καραβάνα | Πώς στήνεται ένα μουσείο-Μια βόλτα στην Ακρόπολη
1660
post-template-default,single,single-post,postid-1660,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Πώς στήνεται ένα μουσείο-Μια βόλτα στην Ακρόπολη

Πώς στήνεται ένα μουσείο-Μια βόλτα στην Ακρόπολη

10:50 12 Μάιος in Δημοτικό, Σχολή Γονέων
0 Comments

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων συνδιοργάνωσαν Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 με θέμα: «Πώς στήνεται ένα μουσείο». Σκοπός της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας ήταν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν να παρακολουθήσουν από κοντά την οργάνωση (Μουσειολογική, Μουσιογραφική, Αρχιτεκτονική) και το στήσιμο της μόνιμης έκθεσης του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, που τώρα αρχίζει τη λειτουργία του. Παράλληλα  η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Χατζημίχου μίλησε για τους άξονες Υλοποίησης και Αποτίμησης ενός Προγράμματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν Καλές Πρακτικές εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα με συναφή θεματολογία στο σχολείο τους. Η δασκάλα του σχολείου μας  κ. Φαλίδη Κάρμεν παρουσίασε το project «Μια βόλτα στην Ακρόπολη και στα μνημεία του τόπου μου» το οποίο υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά με τους μαθητές της Γ’ τάξης,  τονίζοντας την ανάγκη οι μαθητές να συνδέουν τα μνημεία με τα σύγχρονα γεγονότα και την ιστορική τους συνέχεια και προσφορά στη σύγχρονη εποχή και στη θρησκευτική ζωή.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.