Σχολή Καραβάνα | Συζητώντας για τα ζώα
1204
post-template-default,single,single-post,postid-1204,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Συζητώντας για τα ζώα

Συζητώντας για τα ζώα

15:26 05 Νοέμβριος in Νηπιαγωγείο
0 Comments

 

Συζητώντας για τα ζώα είδαμε πως τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα. Με ομαδικά παιχνίδια στηv παρεούλα τοποθετήσαμε το κάθε ζώο στο μέρος που ζει, ανακαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο πως τα ζώα ζουν σε διαφορετικά μέρη. Μάθαμε πως τα ζώα λέγονται σαρκοφάγα, φυτοφάγα ή και πανφάγα ανάλογα με το τι τους αρέσει να τρώνε. Ενθουσιαστήκαμε με το γεγονός ότι κι εκείνα έχουν τα δικά τους εργαλεία για να βρίσκουν το φαγητό τους, αλλά και για να προστατεύονται. Η εξερεύνησή μας, μας οδήγησε και στα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη και τα παιδιά προσπάθησαν να κατανοήσουν αυτή την ανάγκη των ζώων να πέφτουν σε βαθύ ύπνο τους κρύους μήνες του χειμώνα. Έπειτα, παρατηρήσαμε πώς κάποια ζώα από την δική μας απροσεξία μένουν άστεγα, ενώ άλλα κινδυνεύουν και να εξαφανιστούν!!!

Μας δόθηκε λοιπόν, η ευκαιρία να συζητήσουμε για πολλά πράγματα, αλλά και να πειραματιστούμε…. Με βοηθό τη φαντασία μας φτιάξαμε διάφορα ζωάκια από χαρτόνια και πλαστικά πιάτα, ενώ πλάθοντας τον πηλό δημιουργήσαμε έναν όμορφο σκαντζόχοιρο. Ακόμη, παίζοντας με τις εικόνες και τα γραμματάκια ανακαλύψαμε τα ονόματα των ζώων και φυσικά προσπαθήσαμε να βρούμε ποιο ζωάκι κρυβόταν πίσω από τα αινίγματα που ακούσαμε.

DSC_0086DSC_0100DSC_0053DSC_0059

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.