Σχολή Καραβάνα | Mini Project: «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ»
1156
post-template-default,single,single-post,postid-1156,single-format-standard,gllr_strata,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Mini Project: «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ»

Mini Project: «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ»

16:23 27 Οκτώβριος in Νηπιαγωγείο
0 Comments

Στα πλαίσια της ενότητας «τα Μέσα Επικοινωνίας» στα νήπια της Σχολής Καραβάνα, έγινε λόγος για την πιο διαδεδομένη μορφή έντυπου λόγου, που είναι η Εφημερίδα. Πιο συγκεκριμένα, τα νήπια μελέτησαν από κοντά αληθινές εφημερίδες (ελληνικό και ευρωπαϊκό τύπο), έμαθαν για τους ανθρώπους που εργάζονται, ώστε να σχηματιστεί μια εφημερίδα, ενώ είδαν από κοντά τα τυπογραφία της τοπικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Επιπλέον, ως μικροί καλλιτέχνες, έκαναν κολλάζ μοντέρνας τέχνης από κομμάτια εφημερίδας, εντόπισαν γράμματα που αναγνωρίζουν και σχημάτισαν απλές λέξεις, εντόπισαν γνώριμες στήλες, όπως αυτή του καιρού ή αυτή που αφορά τα Χρήσιμα Τηλέφωνα της πόλης.

Παράλληλα, έχοντας ως έμπνευση μια αληθινή εφημερίδα, τα παιδιά έγιναν μικροί συντάκτες, εικονογράφοι και γελοιογράφοι, διορθωτές και δημοσιογράφοι και εξέδωσαν το πρώτο τεύχος της δικής τους εφημερίδας! ! Το όνομα αυτής: «ΠΑΙΔΟΤΥΠΟΣ» !

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.