Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Καστοριά
9123
post-template-default,single,single-post,postid-9123,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Καστοριά

09:03 29 Μαρτίου in Uncategorized, Γυμνάσιο, Σχολή Γονέων
0

Οι τάξεις της Β’ και Γ’ Γυμνασίου πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Νυμφαίο και στην Καστοριά. Αρχικά, επισκεφτήκαμε στις Αγραπιδιές το Καταφύγιο Λύκου και Λύγκα, όπου ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά του λύκου και του λύγκα, καθώς και τις συνήθειες που αναπτύσσουν αυτά τα ιδιαίτερα είδη της άγριας ζωής. Κατόπιν ξεναγηθήκαμε και είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα άγρια αυτά ζώα. Το Νυμφαίο Φλώρινας που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1350 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του όρους Βέρνου. Το Νυμφαίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και εντυπωσιάζει με το παραμυθένιο σκηνικό του: πετρόκτιστα αρχοντικά και λιθόστρωτα μονοπάτια που περικλείονται από ένα μοναδικό δάσος οξιάς.

Επόμενος προορισμός μας η όμορφη Καστοριά. Κάναμε βόλτα στην παραλία της λίμνης, η οποία  αποτελεί προστατευόμενη τοποθεσία του Δικτύου Natura 2000. Είναι πολύ σημαντική περιοχή για αναπαραγόμενα, διαβατικά και διαχειμάζοντα είδη, και για ορισμένα αρπακτικά. Την επόμενη ημέρα, επισκεφτήκαμε τον παραλίμνιο νεολιθικό οικισμό στο Δισπηλιό Καστοριάς, ο οποίος θεωρείται ο αρχαιότερος της Ευρώπης μεταξύ της 6ης και 4ης χιλιετίας π.Χ.. Στη συνέχεια, θαυμάσαμε το Σπήλαιο του Περάματος, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα των Βαλκανίων και απαριθμεί 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών. Αφήσαμε για το τέλος, το Ντολτσό, την παλιά και γραφική συνοικία στην Καστοριά. Περπατήσαμε στα πέτρινα καλντερίμια της και θαυμάσαμε τα πανέμορφα και αναστηλωµένα αρχοντικά της πιστά στη µακεδονίτικη αρχιτεκτονική, που παραμένουν ανέπαφα από τον χρόνο.

Στην επιστροφή μας για τη Λάρισα, κάναμε μια στάση στη Νεράιδα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου.

Η εκπαιδευτική εκδρομή μας μας γέμισε με νέες γνώσεις και πλούσιες εικόνες.