Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς - Σχολή Καραβάνα
4139
post-template-default,single,single-post,postid-4139,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

14:34 20 Φεβρουαρίου in Δημοτικό
0

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, ως ιδέα, προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Με κεντρικό σύνθημα : «Μία αγκαλιά ισούται με εκατοντάδες «Σε αγαπώ» – Μία αγκαλιά ισούται με εκατοντάδες «Συγγνώμη»,  οι μαθητές των Α, Β, Γ, και Δ τάξεων είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια σειρά δράσεων, οι οποίες είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωσή τους σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της αγκαλιάς.

Αρχικά στην αίθουσα προβολών παρακολούθησαν προβολή Power Point με εικόνες και βίντεο, με κεντρικό θέμα την αγκαλιά σε διάφορα πλαίσια, συζήτησαν με τις δασκάλες τους και μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και σκέψεις. Στο τέλος τα παιδιά στράφηκαν στον διπλανό τους και έδωσαν γλυκές αγκαλιές. Η συνέχεια δόθηκε στο γυμναστήριο, με σχετικές δραστηριότητες, παιχνίδια και τραγούδια.