Η κατοικία από το χθες στο σήμερα
4105
post-template-default,single,single-post,postid-4105,single-format-standard,gllr_strata,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Blog

Η κατοικία από το χθες στο σήμερα

14:22 20 Φεβρουαρίου in Δημοτικό
0

Η ενασχόλησή μας με το project «Η κατοικία από το χθες στο σήμερα», στάθηκε η αφορμή για να επισκεφτούν  οι μαθητές της  Β΄  τάξης  της Σχολής Καραβάνα «Το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας –Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα».

Πιο συγκεκριμένα, οι μικροί μαθητές  συνοδευόμενοι από τις   δασκάλες  και το δάσκαλο ζωγραφικής τους ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του εργαστηρίου για την προέλευση και τη χρήση του πηλού στα αρχαία και στα νεότερα χρόνια καθώς και για τις ιδιότητες και τις τεχνικές του . Εμπλούτισαν με αυτό τον τρόπο  το λεξιλόγιό τους, τις γνώσεις  και τις εμπειρίες σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο. Τέλος, οι μαθητές με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χαρά είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν  με πηλό τύπους  διαφόρων σπιτιών.

Ήταν μια εκπαιδευτική επίσκεψη που συνδύασε την ενημέρωση με τη δημιουργική έκφραση των μαθητών του σχολείου μας.